Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Han lämnar ÖSK

Här är näste man som lämnar ÖSK. Marcus Pode får inget nytt kontrakt.– Det känns tråkigt, säger han.

Tidigare under torsdagen berättade NA om att Sam Mensah tvingas lämna ÖSK. Nu är det klart att ytterligare en spelare får söka en ny klubb. Marcus Pode, 29, får inget nytt kontrakt.

– Så är det. Vi har gemensamt kommit fram till att det inte blir någon fortsättning. Vi hade diskussioner, men vi kom inte överens om någon lösning, säger han till NA.

Pode flyttade till Örebro under sommaren 2013, då på lån från Mjällby. Sedan köptes han loss inför den allsvenska återkomsten och har spenderat de två senaste säsongerna i klubben. Anfallarens höstsäsong i fjol är en minnesvärd sådan. Då svarade han för hela tio mål.

– Ja, förra säsongen var helt klart rolig. Vi presterade bra som nykomling och jag blev utsedd till årets spelare. Men jag har många fina minnen att ta med mig härifrån. Ett av dem är avancemanget till allsvenskan.

2015 har dock inte varit ett lika roligt år för Pode, och det har endast blivit ett mål för honom inför den allsvenska slutomgången.

– Nej, det blev ju lite förstört på grund av att jag spelade sjuk i början av säsongen. Det borde jag inte ha gjort. Det har ändå gått helt okej för mig efter det.

Hur ser du på att lämna ÖSK?– Det känns så klart tråkigt. Både jag och familjen har trivts väldigt bra i Örebro. Men nu blir det fokus på nya utmaningar, och det ser jag fram emot.

Har du någon ny klubb på gång?– Nja, jag har haft lite krokar ute, men vi får se vad som händer. Jag kommer att ta mig tid och titta på olika alternativ, och sedan se vad som känns intressant.

Podes sista match i ÖSK-tröjan blir följaktligen nu på lördag den 31 oktober. AIK väntar inför fullsatta läktare på Behrn arena.

– En roligare avslutning går knappast att få. Vi ska se till att göra en bra prestation. Det blir en väldigt kul match att spela, säger Marcus Pode.

Totalt har Marcus Pode svarat för 62 framträdanden i ÖSK i både allsvenskan och superettan med tolv mål som facit.