Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Man i 65-årsåldern omkom i våldsamma krocken på riksväg 51

Bilen körde i hög fart av vägen och in i ett träd. Krocken var våldsam och bilen blev kraftigt demolerad. På fredagsmorgonen bekräftar polisen att en man i 65-årsåldern omkom i torsdagskvällens olycka på riksväg 51 söder om Sköllersta.

Det var klockan 20:26 som SOS larmade polis, ambulans och räddningstjänst till singelolyckan i närheten av byn Tarsta.

– Enligt vittnen kom bilen ner i vägkanten, fick sladd och körde in i ett träd, sa Mats Öhman, vid polisen i Örebro, till NA på torsdagskvällen.

Vittnen till olyckan har berättat för polisen att bilen höll en hög hastighet strax före olyckan.

– Men det ska inte ha varit särskilt halt, vad jag känner till, just på den här platsen, säger Christina Hallin, pressinformatör på Örebropolisen.

I samband med räddningsarbetet stängde polisen av vägen i båda riktningarna. Bilen var kraftigt demolerad efter kraschen och föraren, som färdades ensam i fordonet, omkom omedelbart. Det bekräftar polisen på fredagsmorgonen, efter att man underrättat anhöriga.

– Bilen har man tagit i beslag för en teknisk undersökning för att undersöka om det är någonting med bilen som kan ha gjort att han åkte av vägen, säger Christina Hallin.

Polisen genomförde sent på torsdagskvällen en inspektion vid olycksplatsen: