Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Skridsko-SM stryks ur programmet

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

Maraton på sjöis skjuts upp på obestämd tid.

Milda väderförhållanden ställer till det för skridskoåkarna på SM-veckan. Nu bekräftar skridskoförbundets pressansvarige Håkan Röjler att isen på Ånnabosjön inte håller för SM i skridskomaraton.

-Jag har precis fått informationen att det inte blir någonting, säger Håkan Röjler.

Blir skridskotävlingarna inställda eller kommer de flyttas?

- Det har vi inte fått svar på än. Vi har skickat en förfrågan till Mora och Orsa som har varit alternativ tidigare om det inte skulle fungera på Ånnabosjön.

Även Hjälmaren har nämnts som alternativ men i dag fick även det alternativet strykas.

- Det var samma problem där med slask på isen, säger en besviken Håkan Röjler.

- Det känns väldigt tråkigt för oss i Örebroklubben SK Winner. Vi har lagt ner mycket tid och det har länge sett bra ut på Ånnabosjön.

Besked om det blir någon flytt till Orsa eller Mora kommer senare under onsdagskvällen. Och Håkan Röjler är positiv.

- Det ser ljust ut för att de ska kunna ta över det. Det är mest funktionärsfrågan som måste lösas, säger han.

Uppdatering (20.10): Det kommer inte att bli något SM i skridskomaraton under helgen över huvud taget. Tävlingen har skjutits upp på obestämd tid.

– Orsa var det sista alternativet vi hade, och de har tagit beslutet att inte arrangera något. Tävlingen kommer att köras senare i vinter, men var och när vet vi inte ännu. Beskedet kommer troligtvis i nästa vecka, säger Röjler.