Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bekräftat: Stortalangen lämnar ÖSK

Inget nytt kontrakt. Lukman Murad, 19, får lämna ÖSK. – Tråkigt att inte ha fått chansen, säger han.

Offensive mittfältaren Lukman Murad gjorde A-lagsdebut i ÖSK som 15-åring 2012 då han var med på föreningens träningsläger i Seinäjoki i Finland. Men någon speltid i allsvenskan eller superettan har han aldrig fått.

Nu lämnar 19-åringen, som spenderade 2015 års säsong på lån i BK Forward, ÖSK.

– Jag hade en bra diskussion med Sköldmark (Magnus). Han resonerade som så att jag är en ung spelare som behöver få spela matcher, och det är något som ÖSK inte kan lova mig att jag kommer att få, säger han till NA.

Dina tankar om beslutet?

– Det är tråkigt att inte ha fått chansen på allvar att visa vad man går för. Supportrarna hade förväntat sig att jag skulle spela, men det är bara att acceptera läget och ta sig vidare mot nya utmaningar.

Murad gjorde fyra mål på totalt 23 framträdanden i Forward. Sedan, efter seriens slut, imponerade han i Morgondagens stjärnor (en match mellan de största talangerna i de båda division 1-serierna). Han hittade nätet och blev utsedd till bäste spelare i norrlaget som förlorade mot sydmotsvarigheten med 3–1.

– Roligt att jag kunde spela bra där. Det var många scouter på plats och tittade, och min insats stärkte nog mina aktier inför framtiden.

Har du fått några förfrågningar från intresserade klubbar?– Ja, absolut, men jag vill inte säga alltför mycket om vilka det är. Det är både klubbar från allsvenskan och främst superettan som har hört av sig och gett mig erbjudanden.

Kan det vara aktuellt att fortsätta i Forward?

– Självklart. Det är kanske det bästa alternativet. Jag ska prata med Rickard (Nilsson, som är ny tränare) och höra vad han har att säga. Vi får se hur det blir, säger Lukman Murad.