Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Belgisk anfallare provtränar med ÖSK

En 22-årig anfallare från Belgien med rötterna i Kongo. I dag kommer han till Örebro, för att testa med ÖSK under ett par veckor.

Idag anländer Yannis Mbombo Lokwa till Örebro och kommer att vara med och provträna med ÖSK i tio dagar. Yannis är en belgisk anfallare med kongolesiskt ursprung. Han tillhör Standard Liege, men kommer senast från en utlåning i franska klubben Sochaux.

– Pusselbygget inför 2017 är ständigt pågående och Yannis är så pass intressantatt vi vill titta närmare på honom under ett par veckor, säger Magnus Sköldmark till klubbens hemsida.

Yannis Mbombo Lokwa är född i Bryssel 1994, och har tillhört Standard Liege organisation sedan 2013. För Liege har han gjort sex ligamatcher, och gjort ett mål. Han har varit utlånad till franska Auxerre, åtta matcher och tre mål, till belgiska Sint -Truiden (nio matcher och två mål), samt senast till franska Sochaux i andraligan där han spelat nio matcher och gjort ett mål.

Han har gjort fem landskamper, tre i ungdomslandslag och två av dem för det belgiska U21-landslaget.

Yannis gjorde debut i Europa league mot Elfsborg 2013, och sköt ett spektakulärt 1–0-mål för belgarna. Se det målet i klippet här:

ÖSK tar emot Degerfors IF i kvällens U21-match och Yannis Mbombo Lokwa ser ut att få speltid direkt. Han finns med i truppen som Axel Kjäll lämnade nu på morgonen.

Avspark 17.00 på Behrn arena.