Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Belysning kvar om säkerheten hotas

Gatubelysningen i ytterområdena blir kvar tills vidare. Först ska kommunen titta på var man kan släcka ner utan att riskera trafiksäkerheten.

För ett tag sen antog kommunen en strategi för var man ska hålla med vägbelysning. Vissa områden ansågs inte vara tillräckligt tätbefolkade för att lysas upp. Det gäller exempelvis Närkesberg, Gålsjö och Läggesta.

Men nu har kommunstyrelsen gett tekniska förvaltningen i uppdrag att se över trafiksäkerheten innan släckningsarbetet påbörjas.

– Det kan gälla exempelvis där det finns busshållplatser eller vägen till busshållplatser där sikten är skymd, säger Bo Lindh, gata- och parkchef.

Kontakt med byaråd

Han ska nu tillsammans med gatuingenjören gå igenom belysningspunkterna och se var det är olämpligt att det blir mörkt.

– Vi ska ta kontakt med byaråd som finns längs vägsträckningarna och höra om det finns intresse av att ta över belysningen. Det är bra på varje ställe man kan ha kvar den, men samtidigt är det en för hög kostnad för kommunen.

Inga belysningspunkter kommer att släckas ned innan inventeringen är gjord.