Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny Lennartssonbjöd på fotbollsminnen

För fotbollsprofilen Benny Lennartsson betyder Närkesberg och Sundskullen stillhet, naturnära och ett andningshål jämfört med pulsen i hemstaden Paris.

I går besökte den kända fotbollstränaren Benny Lennartsson sin rekreationsplats Närkesberg. Han var inbjuden till en intervju för allmänheten som besökte Närkesbergs filmfestival.

Under intervjun berättade han om olika upptåg, om olika fotbollsklubbar och om Tomas Brolins frispark i USA 1994.

– Jag åkte dit som observatör. Innan frisparken ritade jag till förbundskaptenen Tommy Svensson om hur frisparken skulle göras. Tomas Brolin satte den, men inte fick jag någon cred för det, säger Benny Lennartsson.

Talang från Närkesberg

Under gårdagens möte talade han även om talanger han har hittat i Närkesberg. En av dem var Ulf Gustafsson som värvades till Örebro Sportklubb, ÖSK. Han var på plats i Bergsgården i går.

– Jag minns Benny Lennartsson som en tränare som var mån om individen. Han har och hade bägge fötterna på jorden. En ”mysfarbror” som Pelle Blom skrev i en krönika en gång.

Benny Lennartsson mindes sin unga talang som en kille med snabba fötter.

Ett andningshål

Närkesberg och Sundskullen, där Benny Lennartsson har sin stuga, betyder mycket för honom.

– Närkesberg och Sundskullen betyder andningshål vilket är en motvikt till vårt hem i Paris, säger Benny Lennartsson.

Benny Lennartsson berättade på mötet att han tycker om att sitta och fiska och titta på utsikten från stugan, medan hans fru Vivi-Anne Lennartsson tycker om att måla.

Den 17 april kommer hon att ställa ut sina konstverk på Galleri 19 i Örebro. I sommar väntar en utställning i Bergsgården i Närkesberg.