Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Berättelser om Lanna i ny bok

Det som började som en studiecirkel har nu resulterat i en bok med berättelser om livet i Lanna.

Annons
Boksläpp. Berit Ydreborg är redaktör för Lannaboken och presenterade den i går på Lanna bokhandel. Flera av författarna fanns också på plats när den rykande färska boken packades upp ur kartongerna. Foto: Veronica Svensson

Det var osäkert in i det sista om boken skulle hinna komma. På fredagsmorgonen låg den nämligen kvar hos bokbinderiet i Norrköping. Men precis lagom till det planerade boksläppet på Lanna bokhandel kunde fem kartonger med Lannaboken bäras in.

– Jag har inte ens hunnit titta i den än, säger redaktör Berit Ydreborg, men kan efter en stunds bläddrande konstatera att hon är nöjd.

Lannaboken kom till genom en studiecirkel i Lanna-Hidinge byalag som startade 2008. Från början studerades stenindustrin med hjälp av gamla dokument. Efter ett par år utkom en liten skrift med resultatet.

– Vi fick nog lite blodad tand när efterfrågan blev stor.

Arbetet utvidgades och har nu sammanställts i en 176 sidor lång bok, där flera författare bidragit med text och bilder. Här finns berättelser om kända och okända personer och platser, minnen, memoarer, historia och dokumentation. 600 exemplar har tryckts totalt.

Boken presenterades under festliga former med bubbel, frukt och praliner. Flera av författarna hade kommit till bokhandeln, och var liksom Berit nöjda med resultatet.

– Även om vi läst sammanställningen löpande, blir det annorlunda när man har den färdiga boken, säger Ove Landström.

Annons