Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berger närmar sig Norge

Emil Berger kommer allt närmare en flytt från ÖSK.
Hetaste spåret just nu är norska division 1-klubben Kongsvinger.
– De har varit i kontakt med både ÖSK och mig, säger mittfältaren till NA.

ÖSK har redan lånat ut mittfältaren Tobias Nilsson till Husqvarna. Nu talar allt mer för att Emil Berger spelar sin fotboll på annat håll när säsongen 2014 sparkar igång.

– Som det känns nu verkar det som att jag lämnar. Det har varit tyst ett tag, under Portugal-lägret och så, men det kanske är nu det sätter igång på allvar. Det är inte så långt kvar till fönstret stänger, säger Emil Berger.

Senast den sista mars måste alla övergångar vara registrerade och nu har norska Kongsvinger seglat upp som det hetaste alternativet.

Klubben åkte ur Adeccoligan (norska motsvarigheten till superettan) den gångna säsongen och kommer alltså spela i tredjedivisionen.

– De har varit i kontakt med både ÖSK och med mig. Det känns som en professionell klubb som vill uppåt även om de nu är på division 1-nivå. Jag tror inte det finns många klubbar på den nivån som har så mycket resurser som dom har. Vi kommer att höras igen de närmaste dagarna, säger Emil Berger.

Kongsvinger tränas av förre storspelaren André Bergdølmo som bland annat har spelat för klubbar som Ajax och Borussia Dortmund.