Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berger vill kämpa sig tillbaka

Mittfältaren Emil Berger fick göra ett kort inhopp mot Elfsborg. Det var drygt två månader sedan senast.
- Jag har försökt kriga på för att komma tillbaka, säger han.

Emil Berger var förra höstens stora utropstecken i ÖSK. Han slog sig in i startelvan och väntades ta nästa steg i år. Men en körtelfeber på försäsongen störde uppladdningen. Och efter en rekordtidig comeback i våras har det mest blivit bänken eller läktaren efter sommaren. Senaste allsvenska inhoppet kom i bortamatchen mot Häcken den 19 juli.

- Klart det varit tråkigt att stå utanför. Alla vill ju spela så mycket som möjligt, säger han efter sitt inhopp i förlustmatchen borta mot Elfsborg.

Bytte med GrahnI den 80:e minuten bytte han av Tobias Grahn på mittfältet.

- Jag fick order att gå in och kriga och försöka lyfta bollar bakom deras backlinje, beskriver han.

Så mycket konkret hann det inte bli. Mest utmärkande var den varning han drog på sig för en glidtackling på mittplan som såg ganska billig ut från läktaren.

- Jag håller med. Men domaren tyckte jag gick in i duellen med sträckt ben. Jag var ju aldrig nära att träffa motståndaren, suckar Emil Berger.

Hur har du funderat den här perioden utan spel?- Jag har kämpat på. Tränat bra och försökt göra så gott jag kan i U21-matcherna. Gjort allt för att försöka komma tillbaka.

Energin försvannEffekterna av körtelfebern tog hårdare än vad både han själv och omgivningen först trodde eftersom comebacken kom så snabbt i våras.

- Jag vill absolut inte skylla på den. Men efter ett tag kände jag hur energin försvann. Det är först den sista månaden jag verkligen känner att alla krafter återvänt, säger Emil Berger.

Han har två år kvar på kontraktet och inga funderingar på annat än att stanna kvar i ÖSK.

- Fullt fokus finns på ÖSK. Jag vill först och främst komma tillbaka till den nivå jag hade innan sjukdomen. Sedan gäller det att göra jobbet i varje match. Något annat finns inte i mina tankar, säger Emil Berger.