Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund byter klubb

Adolfsbergsprodukten Oscar Berglund har gjort klat med en ny klubb i superettan.  

30-årige Berglund har Adolfsbergs IK som moderklubb men lämnade tidigt Örebro för att utvecklas i Helsingborgs IF. Där lyckades han dock aldrig riktigt slå sig in i A-laget och efter dubbla låneperioder i Assyriska hamnade han i Sundsvall 2012. Här blev det två säsonger som relativt ordinarie innan han skrev på för Öster inför förra säsongen. 

Laget ramlade ur

superettan men Berglund blir kvar i landets näst högsta serie. Nu har han skrivit på för Ängelholm.

– Vi får rutin med Oscar och det är en målvakt som vi vet trivs i här i området sedan tidigare. Det är en stor målvakt som är lugn och trygg och som skapar stabilitet bakom en ung backlinje som vi kommer ha nästa säsong, säger sportchefen Stavros Papadopolous till sajten Alltid fullsatt.

Berglund har skrivit på för två år och han kommer att ersätta amerikanen Matt Pyzdrowski som svarade för en bra säsong 2014 men är på väg bort.

– Vi sökte stabilitet och identifierade honom när Öster åkte ur superettan. Vi har varit bortskämda med bra målvaktsspel av Matt och det har därför varit en viktig post att fylla, säger Papadopolous.