Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berglund: Nära göra klart med annan klubb

Han placeras i ÖSK. Men nu kan NA avslöja att Örebrobördige Sundsvallsmålvakten Oscar Berglund är nära att göra klart med en annan klubb.

Annons

Enligt Sundsvalls Tidning är Örebro SK intresserat av Oscar Berglund som backup till givne förstemålvakten Oscar Jansson.

– Det är klart att Oscar Berglund kan vara ett intressant namn för oss, men mer än så vill jag inte säga just nu, säger ÖSK:s tillfällige sportchef Magnus Sköldmark till tidningen.

När NA når Oscar Berglund bekräftar han att han känner till ÖSK:s intresse – men också att han är nära att göra klart med en annan klubb.

– Jo, jag vet om ÖSK:s intresse. Men det är en annan klubb som ligger lite närmare just nu. Jag hoppas det ska bli klart inom de närmaste dagarna, säger han.

Berglund, som fyller 30 i april, är ursprungligen från Örebro och fostrad i Adolfsberg, men lämnade för Helsingborg som 16-åring. Under tolv år i den allsvenska klubben fick han sitta på bänken, som reservmålvakt, i 140 allsvenska matcher – men bara spela 2,5 matcher.

Efter två lånesejourer till Assyriska lämnade han inför 2012 Helsingborg och gick till Gif Sundsvall, där han varit förstavalet under större delen av de två säsongerna och startat 27 allsvenska matcher och 21 i superettan. Trots det har han sedan en tid tillbaka klargjort att han vill lämna klubben.

– Jag är beredd att flytta på mig, det har jag sagt till Sundsvall också, säger Berglund.

Är speltid eller nivå viktigast, vill du till allsvenskan till vilket pris som helst?

– Det finns många olika aspekter att väga in. Man måste kolla på situationen i klubben som är intresserad, hur målvaktsbesättningen ser ut och hur framtiden kan bli. Och alldeles oavsett kan man aldrig vara säker på att få spela. Om det sedan är en allsvensk klubb eller en klubb som ser stark ut i superettan, det kan vara vilket som. Men alla vill förstås spela så högt upp som möjligt.

Men det skulle vara tufft att konkurrera med Oscar Jansson ... ?– Visst. Han har gjort det jättebra, han förtjänar att få chansen.

Sedan tidigare har ÖSK två målvakter under kontrakt, men klubben har tidigare signalerat att de vill låna ut 20-årige talangen Jacob Rinne till en superettaklubb för speltid, och därför letar klubben en backup till Jansson.

Enligt Sundsvall Tidning kan den klubb Berglund nu är nära vara Öster, något Berglund själv inte vill kommentera.