Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergslagsleden är i ett sorgligt tillstånd

Vandrade etapp 11, Suttarboda-Leken efter Bergslagsleden på Kristi himmelsfärdsdag. Det var ingen himla fin upplevelse, skötseln av leden lämnar en hel del i övrigt att önska:

Nedfallande träd över leden. Vissa har dessutom legat så länge att en ny stig har trampats på platsen. Någon kraftig stam har också legat länge, man måste huka sig och krypa under.

Ett flertal sänkor med gyttja och lera utan någon spång eller kraftiga brädor utlagda.

Spångar som byggdes för länge sedan är malplacerade på grund av platsens förändrade geologiska karaktär; de ligger på helt torrlagd mark.

Bristfällig markering med målningar på trädstammar och stolpar.

Riktningsstolpar som står snett, bristfällig målning av symbolen för Bergslagsleden eller som helt saknas. Har länsstyrelsen brist på brandgul färg?

Bergslagsleden är Örebro läns ”flaggskepp” när det gäller friluftsliv för kommun- och länsbor och en turistmagnet för turister.

På grund av pandemin ser vi också en boom när det gäller friluftsliv med till exempel vandring. Det finns mycket som talar för att den kommer att bestå, även om situationen i samhället har återgått till det normala. Så det är beklämmande att se hur leden sköts. Och nu har jag bara gått en etapp senaste tiden. Hur ser det ut på övriga 16 etapper?

Efter regnet senaste tiden, och vätan i markerna, är det ett ypperligt tillfälle att inspektera hela leden och vidta åtgärder inför turistsäsongen. Långtidsarbetslösheten är nu större än på många år. Och svårast har naturligtvis de som står längst från arbetsmarknaden. Så en välmotiverad åtgärd med flera positiva bieffekter vore därför att organisera olika team med uppgift att rusta upp Bergslagsleden!

Leif G:son Nygård

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel