Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergslagsrallyt tillbaka till Hällefors

Bergslagsrallyt flyttar tillbaka till Hällefors efter att tävlingen har genomförts i Kopparberg två år i följd.
– Vi kör Bergslagsrallyt i Hällefors både 2012 och 2013, berättar Anders Eriksson, tävlingsledare för Bergslagsrallyt 2012.

Annons

Bergslagsrallyt skulle ha körts i Hällefors 2007, 2008 och 2009 men tävlingen ställdes in de åren, först var det snöbrist och sedan för få anmälningar.

2010 flyttades Bergslagsrallyt till Kopparberg, vilket var för första gången i tävlingens historia, och nu kom snön som arrangörerna längtat efter. Kopparberg hade rallyt även i år.

– Hällefors tar nu tävlingen i två år och sedan kanske Ludvika tar rallyt 2014.

Bergslagsrallyt är ett samarbete mellan Hällefors MK, MK Kopparberg och Ludvika MS.

Den 28 januari är datumet för Bergslagsrallyt 2012. Sammanlagt 133 kilometer ska köras fördelat på fyra specialsträckor samt transportsträckor. Serviceplats blir på Ovakos industriområde. Högkvarteret blir i Hällefors Folkets hus.

Det exakta upplägget för nästa års tävling är inte spikat ännu.

– Vi vill satsa på de klassiska rallybilarna och hoppas få med Suzukicupen och Sverigeserien Volvo original cup, säger Eriksson.