Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berisha: "En stor seger för Kosovo"

Han sitter i ÖSK:s frysbox. Men nu är Ilir Berisha hjälte – i Kosovo. I sin landslagsdebut fanns Berisha på planen när nationen tog sin första seger i en officiell match någonsin.

Både förre ÖSK-skyttekungen Shpetim Hasani och ÖSK-mittbacken Ilir Berisha spelade från start när Kosovo på söndagseftermiddagen tog landets första seger någonsin i en officiell landskamp – 1–0 mot Oman hemma i Pristina. Berisha spelade 90 minuter medan Hasani byttes ut i 70:e, mot förre ÖSK-spelaren Kushtrim Lushtaku.

Imran Bunjaki, till vardags i schweiziska Grasshoppers, satte matchens enda mål på straff i 84:e minuten.

– Det här är en stor seger för Kosovo, det är ett väldigt bra kvitto. Och det är inte bara segern som är viktig, utan också det spel vi utvecklat, säger Berisha till Gazeta Express.

Mittbacken, som senaste tiden pendlat mellan bänknötar- och läktarplats i ÖSK, hyllar också fansen:

– Den här segern hade inte varit möjlig om inte alla hjälpts åt, på planen, vid sidan av planen och på läktaren, säger han.

Kosovo coachas av förre ÖSK-tränaren Albert Bunjaki. Matchen var nationens fjärde officiella landskamp efter 0–0 mot Haiti i mars, samt 6–1- och 3–1-förlusterna mot Turkiet respektive Senegal i maj.

Läs mer i måndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!