Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berisha: "Skönt att få bidra"

Ilir Berisha fick hoppa in några minuter mot Falkenberg när ÖSK avslutade med tre innerbackar.- Det kändes okej, säger han.

Det var hans första steg på en allsvensk plan sedan den tuffa comebacken borta mot Häcken i juli, förlust med 4-1. Sedan dess har det blivit spel i U21-serien och i Kosovos landslag.

- Det var ändå skönt att få bidra till att bryta vårt tabu kring Falkenberg, säger han om det faktum att ÖSK på två år och fem tidigare möten inte vunnit mot västkustlaget.

I den 89:e minuten hoppade han in och tog plats bredvid Magnus Wikström och Erik Moberg. Det blev en undannick, ett bakåtpass och markering i straffområdet på de fem minuter som återstod av matchen.

- Det kändes okej att spela tre innerbackar. Bara att vara med i truppen känns skönt. Det är ju de elva på planen och de på bänken som kan vara med och bidra till segrar. Det var tre viktiga poäng vi tog, säger han.

Vad säger du om din situation i stort?

- Det är bara hårt jobb som gäller. Jag måste vara professionell. Just nu har allt gått perfekt för laget, då är det inte läge att ändra för mycket. För mig gäller det att ta chansen när den kommer.

Tränaren Alexander Axén förklarar varför han satsade på tre mittbackar i slutet:

- Egentligen är det inget favoritdrag. Men Falkenberg lyfte så pass mycket, hade så mycket folk i straffområdet, så jag tyckte vi kunde köra så. Berisha var värd chansen också.

Varför har han inte fått mer speltid efter sin comeback i juli?

- Det beror enbart på sportsliga grunder. Av konkurrensskäl och taktiska val. Han har inte varit tillräcklig bra för att peta Moberg och Wikström från start. Sedan ska jag ha sex spelare och en målvaktsreserv på bänken.

- Det är ett pussel att lägga. Problemet är då att Berisha bara kan spela mittback medan Christoffer Wiktorsson kan spela både centralt och ytterback, alltså den självklara backreserven. Sedan har vi många bra mittfältare och jag vägrar att komma till match utan anfallsalternativ.

Har ni pratat om situationen?

- Ja, självklart. Hela tiden. Han vet att han kanske till och med är ett första-alternativ om det händer något på mittbackssidan med varningar eller skador. Dialogen mellan mig och Berisha är helt frid och fröjd. Och han är mycket professionell, alltid glad på träningar och gör alltid sitt bästa. Det är inte roligt för honom att inte få spela men han vet hur jag tänker.

Det var inte insatsen mot Häcken som hållit honom utanför efteråt?

- Nej. Då var Moberg inte med. Men så enkelt är det inte att det var Berishas fel att vi förlorade där. Det var massa saker många gjorde fel i den matchen. Han var ingen syndabock.

Är han fullt frisk i knäet?

- Ja, vi har honom under uppsikt. Ibland får han köra lite extra. Men det får många andra spelare också göra.