Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berit gör comeback i Vänsterpartiet

Vänsterpartiet i Lekeberg andas optimism och tar nya tag inför kommunvalet i höst. Minst två mandat räknar partiet med i kommunfullmäktige.

Vänsterpartiet i Lekeberg startade 2002 och sedan dess har det gått lite upp och ner, förklarar Berit Bekkhus, toppnamn på listan till kommunfullmäktigevalet.

I starten var hon ordförande och partiet hade två mandat i kommunfullmäktige.

Energi och glädje

Urban Holmström heter nuvarande ordföranden och sekreterare/ kassör är Margareta Carlsson som dessutom är ordförande i partidistriktet i Örebro län.

– Vi har planerat många aktiviteter inför valet och är fulla av energi och arbetsglädje. Nu ger vi järnet på allvar. Det måste till ett maktskifte, säger Berit Bekkhus.

Hon tror att Vänsterpartiet kommer att få minst två mandat i kommunfullmäktige. I dag finns bara Margareta Carlsson där. En lokal fråga partiet tänker driva är ungdomsverksamheten på fritidsgårdarna i Fjugesta och Mullhyttan som i dag drivs av föreningar.

– Vi tycker att den skall tas tillbaka i kommunal regi. Det skall vara allmänt för alla ungdomar.

Viktig busstrafik

En annan viktig fråga är busstrafiken.

– Det är ganska bra förbindelser mellan Fjugesta och Örebro men jobbar man till exempel i Kumla måste man ha bil.

Vänsterpartiet tänker aktivera sig en hel del. Bland annat genom att ”knacka dörr” i Mullhyttan, Fjugesta och Lanna. Under ett par lördagar finns man också i tätorterna för att diskutera olika frågor liksom på Lillmarken i juni i Fjugesta.

– Folk är ganska intresserade av våra frågor, säger Berit Bekkhus.

Fakta Vänsterpartiets lista till kommunvalet

1. Berit Bekkhus, sjuksköterska.

2. Margareta Carlsson, lärare.

3. Agne Björklund, rockkonsulent.

4. Urban Holmström, skötare.

5. Fanny Gott, egen företagare.

6. Maud Carlson, försäljningsassistent.

7. Carina Andersson, vaktmästare.

8. Bo Grevillius, pensionär.

9. Eva Ahremalm, skådespelerska.