Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bernehov byggs upp

En ny ishockeyhall kommer att ersätta Bernehov som raserades av snömassor för en vecka sedan.
Försäkringsbolaget har meddelat Fellingsbro/Frövi
ishockey-klubb att försäkringen gäller. Däremot är det oklart hur mycket pengar det kan handla om.

– Försäkringsbolaget står för stommen, säger Kjell Eriksson, kassör i hockeyklubben. Däremot blir det åldersavdrag för duken som är 22 år. Ersättningen för duken blir 20 procent.

Kjell Eriksson och många andra i klubben har upplevt några ovissa dagar. Nu har ovissheten bytts ut mot lättnad och en stark framtidstro.

– Vi ska ha en ny hall på plats till hösten, säger Kjell Eriksson. Men om den blir klar till dess lagen ska gå på is vet vi inte i dag.

Vad en ny hall kostar återstår att se. FFIK utesluter inte att det kan bli en plåthall i stället för ett plasttält. Föreningen har redan begärt in offerter.

Detaljer måste diskuteras

– En ny hall kommer att kosta oss en hel pengar, säger kassören. Vi har väl en självrisk på försäkringen. Hur stor den är vet jag inte.

Företrädare för Fellingsbro/Frövi IK kommer att träffa representanter för försäkringsbolaget nästa vecka. Då kommer alla detaljer att diskuteras.

När hallen rasade skadades belysningen och sargen, som ägs av Lindesbergs kommun. Frågan är nu om kommunens eller klubbens försäkring gäller.

FFIK informerade under fredagen Lindesbergs kommun om att klubben får försäkringspengar och kommer att bygga en ny hall.

Kommunstyrelsens ordförande Anders Larsson (C) kommer tillsammans med en tjänsteman från kultur- och fritidsförvaltningen att träffa ishockeyklubbens företrädare nästa vecka.

– Det finns en hel del detaljer som måste diskuteras med kommunen.

– Men jag hoppas att allt kommer att lösa sig på ett bra sätt, säger Kjell Eriksson.

Fellingsbro/Frövi IK har inga ekonomiska reserver att ta av. Därför har föreningen öppnat ett bankkonto där allmänheten, företag och organisationer kan sätta in pengar.

– Vår förhoppning är att folk i bygden är villiga att hjälpa till ekonomiskt så att vi klarar det här projektet, säger Kjell Eriksson. Vi sysselsätter hundra ungdomar och för dem är det viktigt att de kan träna och spela i ishockey på hemmaplan även i fortsättningen.