Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beröva inte eleverna utspringet

Varje kväll ser man stora grupper av människor samlas vid uteserveringar, inomhus på restauranger, vid sportklubbar med mer. På grundskolorna är verksamheten fortfarande igång, trots att barnen omöjligt kan hålla ett lämpligt avstånd från varandra. Ändå ska utspringet vid studenten ställas in.

Jag har, liksom många andra, mycket svårt att se hur utspringet skulle innebära en större risk än övriga aktiviteter. Det sker utomhus, vilket minskar risken för smittspridning. Studenten har blivit uppdelad så att olika klasser firar olika dagar, vilket kraftigt minskar antalet närvarande människor. Om man dessutom ser till att varje elev enbart har med sig ett fåtal anhöriga kan folkmassan spridas ut så att det inte blir någon trängsel.

Utspringet är en extremt viktig tradition och en student utan utspring känns inte på något vis som en student. Att studenten inte får firas som vanligt är hjärtekrossande för både elever och anhöriga, och extra smärtsamt blir det när inte en enda av traditionerna får följas.

”Karropilt”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel