Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bertilsson: "Aldrig aktuellt med ÖSK"

För två år sedan tackade han nej till provspel med Örebro SK. I går fick Degerfors förre skyttekung Johan Bertilsson lämna Behrn arena som förlorare – med Kalmar.
– Fotbollsmässigt vet jag att jag kan betydligt mer, säger Bertilsson.

Sedan Bertilsson lämnade Degerfors i somras har Dif sjunkit som en sten i superettan. Samtidigt har skyttekungen mest fått sitta på bänken i sin nya klubb. Men när Tobias Ericssons knä inte höll fick Bertilsson chansen mot ÖSK. Hans fjärde match från start i allsvenskan.

Ångrar du att du inte väntade med flytten till efter säsongen?

– Nej, jag är glad för varje minut jag får spela. Det har varit mycket nytt, så klart, och det är inte lätt att komma in mitt i säsongen. Det tog tid även i Degerfors innan det lossnade och jag ser det här som ett lärohalvår, säger han.

Efter matchen stod Johan och pratade med gamle Degerforskompisen Emil Berger som ska spela i ÖSK från och med nästa säsong.

Var det någonsin aktuellt för dig att bli ÖSK-are?

– Nej. Vet inte var det kommer ifrån. Ingen har pratat med mig, varken från klubbens sida eller någon agent, svarar Bertilsson.

Bertilsson fick spela 69 minuter mot ÖSK. Sedan byttes han ut mot Abiola Dauda.

– Tråkigt att åka på ett baklängesmål på en gång. Vi var inte på tårna första 20 sekunderna, säger han.

– Vi spelade rätt så bra i första halvleken då vi skapar två–tre bra chanser och har ett hyfsat grepp. I andra halvleken kommer vi inte upp i klass, sammanfattar Johan Bertilsson.