Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked från Örebropolisen: Döda kvinnan identifierad som Lena Wesström

 
Hjärstamordet
Visa alla artiklar

Den kvinna som i lördags påträffades död i Hjärsta är försvunna Lena Wesström, 45. Det visar obduktionen som genomförts av Rättsmedicinalverket.

Beskedet lämnades av Örebropolisen på tisdagseftermiddagen. Anhöriga är underrättade.

Lena Wesström anmäldes försvunnen på morgonen tisdag den 15 maj. Omständigheter på platsen talade för att hon hade blivit bortförd från sitt hem. Under onsdagen arbetade polisen intensivt med utredningsåtgärder i området kring Lena Wesströms bostad i Hjärsta. På torsdagen gick Örebropolisen ut med information om hennes försvinnande och uppgifter om att man inlett en förundersökning om misstänkt människorov.

I lördags eftermiddag meddelade polisen att allmänhet påträffat en död kvinnokropp bakom ett bullerplank bara 160 meter från Lena Wesströms bostad. Man inledde en förundersökning om misstänkt mord. En man har suttit anhållen misstänkt för brott, men han är släppt. På tisdagseftermiddagen finns ingen misstänkt person frihetsberövad, enligt Örebropolisen.

Läs också:

45-åriga Lena Wesström försvunnen sedan i måndags – polisen vädjar om tips

POLISEN: Den döda är preliminärt identifierad som Lena Wesström, 45 år – startar mordutredning

Försvunna kvinnan arbetade tidigare som pastor - nu håller kyrkan öppet

Polisen hoppas på snabba svar om Lena Wesström: "Viktigt för mordutredningen att få veta vad vi jobbar med"

Uppgifter: Tidigare anhållen för Lena Wesströms försvinnande anmäld för att ha misshandlat henne