Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om idrottshall dröjer

Vad det ska bli av nuvarande idrottshall på Lindeskolan är lika oklart nu som det var för snart två år sedan.
I förra veckan planerade kommunstyrelsen för ett beslut 23 februari, men det kommer kommunstyrelsen inte att kunna ta.

Annons

Förra året föreslog barn- och utbildningsförvaltningen, bun, att idrottshuset byggs om för att kunna utveckla byggprogrammet på Lindeskolan.

Förra tisdagen fick bun i uppdrag att redogöra för investerings- och driftskostnader för en ombyggnad.

– Förutsatt att vi får in ett fullödigt material i morgon (läs i dag) hinner ärendet beredas till kommunstyrelsen senare i februari, säger ordföranden Anders Larsson (C).

Redan i fjol

En grupp tillsattes redan i fjol av bun för att titta på ekonomin för ombyggnader.

Med i gruppen finns Maria Fossen Lundberg från Libo.

– Skolchefen på Lindeskolan har kallat till ett tidigare möte, men då hann vi inte ens ta upp idrottshuset. Nu ska vi träffas nästa vecka igen, säger Maria Fossen Lundborg.

Därmed kommer ett beslut om idrottshusets framtid inte att kunna tas 23 februari.

Tre varianter

Hösten 2008 fanns tre varianter. En var att riva huset som är i stort behov av renovering. Kultur- och fritidsnämnden förespråkade fortsatt användning som idrottslokal eftersom idrottsföreningarna lider brist på halltider.

Det tredje alternativet, och det som är tydligast utrett, är att byggprogrammet tar över. Det ska med egna resurser stå för de ombyggnader som behövs. Delar av fordonsprogrammet skulle sedan in i bygglokalerna.

Vem bestämmer vad det blir?

– Vi i politiken är domare i den situation det är flera spelare på plan. Jag förmodar också att kostnaderna inte kommer att vara obetydliga, säger Larsson.