Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslutat: SM körs i Ånnaboda 

 
SM-veckan 2015
Visa alla artiklar

På söndagen fattades det stora beslutet. SM-tävlingarna i skidor kommer att avgöras i Ånnaboda. – Beslutet är fattat efter både sportsliga- och vädermässiga förutsättningar, säger Lasse Lundberg inom Örebro skidallians. 

SM-veckans flaggskepp i Örebro är räddat. Nu kan inte ens vädergudarna sabotera för SM-arrangörerna längre. Trots en minst sagt mild och snölös vinter kommer skidtävlingarna att hållas i Ånnaboda. Oroliga skidfantaster kan äntligen andas ut.

– Beslutet fattades under söndagen. Vi har tagit hänsyn till vädret och de sportsliga förutsättningarna. Nu är Torsby bortblåst som B-plan och allt fokus ligger på Ånnaboda, säger Lasse Lundberg till NA.

Lundberg är ordförande och generalsekreterare i Örebro skidallians. Han som är huvudansvarig.

– Redan under måndagen säger prognoserna att det ska bli kallare ute. Det är gynnsamt för oss och vi kan skrapa ihop snö från gärden och frakta hit. När det är tillräckligt kallt, 2,7 minusgrader, kan vi även köra snökanoner, bygga upp snöhögar och frakta ut, säger Lundberg.

Har det milda vädret gjort att slingan kommer att kortas ner?

– Vi tar inte ställning till det just nu. Som det ser ut kommer alla distanser att tävla på en slinga på 3,3 kilometer. Vi vill ha en sportsligt rättvis bana. Visar det sig att det kommer mer snö kan vi utöka längden på banan.

Läs mer om SM-tävlingarna i Ånnaboda i måndagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan under måndagen!