Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besök från Hongkong kan ge samarbete

Kinesiskt besökt var det på Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan tidigare på onsdagen. Förhoppningen är att skapa ett samarbete med utbildningar i Hongkong.

Annons

Gästerna från Honkong, rektorerna Winnie Ngan och Paulo Gorreri samt Andreas Müller, representanter från en yrkeshögskola inom hotell- och restaurangområdet, tittade närmare på verksamheten i Måltidens hus och diskuterade samarbete. Annika Grälls projektledare för Måltidslaboratioriet tog emot gästerna som även träffade universitetslektor Stefan Wennström och professor Åsa Öström.

– Kinabesökarna gör en kortare Europa-resa och det känns fantastiskt att vi är prioriterade, en fjäder i hatten för vårt universitet, säger Grälls.

Hon har träffat gästerna vid några tillfällen tidigare i Honkong. Nu hoppas Grälls att mötet kan utmynna i ett samarbete.

– Enklast är ett lärarutbyte, men på sikt kanske även på studentnivå. Internationella kontakter är alltid viktiga och berikande. 

Yrkeshögskolan i Hongkong driver en egen hotell- och restaurangrörelse berättar Annika Grälls. Lärare och doktorander från utbildningen i Grythyttan har  besökt  verksamheten i Hongkong.

Annons