Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besparingen på äldreboenden fortsätter 2021

I dessa coronatider har det upptäckts att vården av våra äldre inte fungerar efter år av besparingar på boenden och hemtjänst. Ändå fortsätter besparingarna in på 2021. Vi anhöriga trodde att det skulle bli bättre.

När min man flyttade in på ett av kommunens boende i oktober så hade de städning i rummen två gånger i månaden av ett städbolag. I dag är det nedskuret till en gång i månaden. Den andra gången, det vill säga en gång i månaden ska vårdpersonalen städa. En stor besparing, man tar alltså viktig tid som personal med undersköterskeutbildning tidigare har använd till att ta hand om våra äldre, ta en promenad, ha stimulerande samtal, att sitta med vid matbordet till att låta dem ta över städningen. Det var inte det de utbildade sig till. Det tar till och med arbete från utbildade städare.

Dessutom informeras inte vi anhöriga om detta!

Önskar svar från någon av våra politiker!

”Eva, anhörig”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel