Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besviken Wirde lämnar fullmäktige

Vänsterpartisten Marie Wirde ställer inte längre upp som politiker i kommunens högsta beslutande församling, fullmäktige.
Hon går och ger samtidigt makten en känga i ett skriftligt meddelande.

Annons

Ryktena om anledningen till Marie Wirdes avhopp cirkulerar. Men igår tog Marie Wirde bladet från munnen i ett pressmeddelande. Där förklarar hon varför hon inte längre vill sitta i fullmäktige för Vänsterpartiet. Samtidigt svarade hon inte i telefon när NA upprepade gånger försöker nå henne.

Hon skriver att hon inser att några är besvikna på henne och hon ber om ursäkt för att hon backade ur så sent.

Hennes hjärtefrågor beskriver hon som jämställdhet och feminism, och särskilt jämställd planering och jämställd kultur.

Det är frågor som hon vill fortsätta arbeta med, men utanför kommunpolitiken. Hon varken trivs eller har lätt att finna sig tillrätta i maktens korridorer, med den hierarkiska ordning, det auktoritära styre och de patriarkala strukturer som råder, skriver hon.

Hon har bara några få år kvar till pension. Den tiden vill hon lägga på att förbättra världen genom att vara frilansande skribent och jämställdhetsarbetare.

Hon vill lägga mer arbete på UNIFEM Örebro och det kvinnonätverk som byggs upp där. Hon skriver också att hon står till Vänsterpartiets förfogande, men inte för uppdrag i kommunfullmäktige.