Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betala inte överpris för valpen

Att det är fri prissättning det vet alla men det är ju också fritt för den som köper att värdera om man tycker att en vara är värd det utsatta priset. Om jag inte tycker det köper jag inte varan.

Men något har hänt vad det gäller köp av hund. Det värkar vara fint och man skryter gärna att man har betalat 30 000 för en blandrasvalp. Vi prutar gärna vid köp av bil men överpriser på en valp är ok. Jag skriver det här för jag ser på blocket att fler och fler tar hem gatuhundar från olika länder. Hundar som kan ha olika sjukdomar som vi inte har haft här tidigare. Jag har ofta funderat på om vi har fått in dvärgbandmasken i vårat land på grund av insmugglade hundar från öststaterna eller andra länder.

Om vi inte betalar fantasipriser för vår bästa vän utan vänder oss till uppfödare som säljer sin valp för ett vettigt pris måste dessa oseriösa uppfödare sänka sina priser. Hur kan det ha blivit så fel att en blandrasvalp värderas högre än en med stamtavla. Man ger de bara namnet Porsche maltipoo med mera. Mixar namnet på två eller fler raser så vi skall tro ett det är början på en ny ras. Tänk om betala inte mer än en valp är värd. Låt dessa uppfödare få behålla sina valpar eller så får de sänka priset.

”Mimmi tänkaren”

Lindesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel