Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Betala lön efter arbetsinsats

En tidigare insändare önskade kontroll av alla dessa så kallade hemarbetare (NA 27 december). Personer som passar på att göra annat när de är hemma och lyfter lön fast de egentligen ska arbeta i samma grad som på arbetet.

Men man kan undra om det inte är sak samma var de ”maskar”. Har på flera arbetsplatser upptäckt att arbetare inte ägnar jobbet så värst mycket uppmärksamhet fast de är på arbetsplatsen i fysisk form.

Har även kommit på arbetare som sover på arbetstid, de tar helt enkelt och sover bort ett par timmar och sen heter det att de haft mycket att göra. Och detta sker med chefernas, kanske inte medgivande men vetskap.

Många som slipper undan när en del drar tunga lass på sina arbeten utan avlösning eller rast.

En del chefer är inte heller bättre (läs NA:s granskning om bisysslor), har hört en chef anställd på en större koncern som svarade på frågan .Vad gör du? med ”Så lite som möjligt”.

Vissa arbetsplatser låter sina anställda komma undan med oegentligheter som på andra arbetsplatser skulle rendera varning och/eller uppsägning.

Det borde inte heta lika lön för lika arbete utan lön efter arbetsinsats.

”Slaven”

Kumla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel