Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Betelkyrkan är till salu

Betelkyrkan ska säljas. Kristen gemenskap har flyttat sin verksamhet till Pingstkyrkan som man sedan en tid samarbetar med.

Annons

Kyrkobyggnaden uppfördes i början av 1900-talet och ägdes fram till 1997 av Babtistförsamlingen. När församlingen blev för liten och inte klarade av att ta hand om kyrkan knöts kontakt med frikyrkoförsamlingen Kristen gemenskap. De tog över kyrkan och har fram till för kort tid sedan haft sin verksamhet här.

Nu säljer Kristen gemenskap Betel.

– Delvis är det av ekonomiska skäl, men också för att vi numer jobbar ihop med Pingstkyrkan. Vi har flyttat all vår verksamhet dit, till deras kyrka. Vi har gemensamma sammankomster, säger Tomas Foogde i Kristen gemenskap.

Kristen gemenskap bildades för omkring 15 år sedan. Några medlemmar ur dåvarande Pingstkyrkan startade en ny frikyrkoförsamling tillsammans med några fler personer.

Vad samarbetet med dagens Pingstkyrka leder till är det ingen som vet.

– Vi får se. Några förhandlingar om att församlingarna ska gå ihop förs inte just nu, säger Tomas Foogde.

Kristen gemenskap har i dag omkring 50 medlemmar. Både Pingstkrykan och Kristen gemenskap har verksamhet även i Filipstad. Kristen gemenskap samarbetar också med Vasakyrkan i Filipstad.

Annons