Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Biblioteksflytten sätts under lupp

Konsekvenserna av biblioteksflytten i Grythyttan ska utredas. Man ska också se över den framtida verksamheten.

 Beslut fattades 2011 av politikerna att biblioteket i Grythyttan inte längre skulle ha tillgång till lokalerna på torget. Tanken var då att lokalerna skulle ställas till projektet måltidsmuseet Aptitums förfogande.

Reaktionerna blev kraftiga bland lokalbefolkningen. En stark opinion väcktes som bland annat ledde till protestlistor som överlämnades av Elisabeth Strand Gustavsson till dåvarande kommunalrådet Ritha Sörling (S) i samband med kommunfullmäktige i juni 2011.

Biblioteket lämnade torget vid årsskiftet 2012, men det skulle dröja till augusti innan de nya lokalerna i Sörgården var färdiga och kunde öppnas.

Lokalen på torget har dock stått tom sedan biblioteket flyttade ut. Det är fortfarande oklart vad fastigheten ska användas till.

Bildningsnämnden har nu fattat beslut om att utreda konsekvenserna av flytten. Man ska också titta närmare på den framtida biblioteksverksamheten i Grythyttan och här ska även lokalfrågan vara en del.

I arbetet kommer också val- och demokratinämnden att involveras. Syftet är att skapa en dialog med medborgare i frågan.