Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bidragspengarska inte sökas än

Ekoberedningens önskan att söka pengar i naturvårdsprojekt för Hökhöjdens naturreservat avslås av kommunstyrelsen.

Hökhöjdens naturreservat ligger inom Hurtigtorpets motionsområde. Kommunens ekoberedning vill söka bidrag för ett lokalt naturvårdsprojekt med syfte att göra området mer attraktivt för friluftsliv, och locka fler besökare. Man vill ta fram en skötselplan, och för det kan ett LONA-bidrag sökas hos länsstyrelsen.

Idrottsalliansen Hurtigtorpets styrelse ställer sig mycket frågande till grunderna för ansökan och ifrågasätter att man inte fått vara delaktig i processen. Styrelsen konstaterar att stora delar av de föreslagna åtgärderna innefattas redan i de uppdrag som idrottsalliansen åtagit sig att utföra. En skötselplan finns redan påpekar styrelsen.

Kommunchef Lena Sahrblom säger att ekoberedningens syfte att söka bidrag är bra, men vikten av samverkan med föreningslivet behöver förbättras först.

Kommunstyrelsen har beslutat att LONA-bidraget inte söks i dagsläget. Kommunförvaltningen får i uppdrag att hitta vägar till samverkan med idrottsalliansen Hurtigtorpet för att utveckla Hökhöjdsområdet på bästa sätt.