Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BIK Karlskoga gör klart med ny assisterande tränare: "Blivit en del telefonsamtal"

BIK Karlskoga bygger laget inför kommande säsong och gör nu klart med en ny assisterande tränare.
Johan Schoultz har skrivit på för två år vid sidan om Staffan Lundh.
– Efter att det stod klart att vi ska jobba tillsammans i BIK har det blivit en hel del telefonsamtal, säger han till lagets hemsida.

Annons

Läs också: Näslund lämnar BIK Karlskoga – här är tränarens nya arbetsplats: "När jag fick möjligheten tog jag den"

Johan Schoultz blir inte bara assisterande tränare, han får också ansvaret för hockeygymnasiet. 49-årige Schoultz kommer närmast från Ulricehamn i division 2, men har spenderat många år i staben för HV71:s juniorverksamhet.

– Johan har en gedigen hockeyerfarenhet och är välutbildad med pedagogisk bakgrund. Han har ett erkänt bra rykte när det gäller att jobba med unga spelare, säger BIK Karlskogas klubbchef Torsten Yngveson till lagets hemsida.

Schoultz kommer gå vid sidan om Staffan Lundh som är huvudtränare.

– Jag har alltid haft lite koll på Staffan och hans karriär. Hockeysverige är inte så stort och man springer på varandra ibland. Han kommer från juniorhockeyn i Färjestad och jag har en bakgrund i HV, så visst har vi stött på varandra några gånger. Efter att det stod klart att vi ska jobba tillsammans i BIK har det blivit en hel del telefonsamtal den senaste tiden och vi är väldigt laddade inför uppgiften.

Läs också: Prestigederby mellan rivalklubbarna – BIK Karlskoga ställs mot Örebro