Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bik straffade Mora – bröt förlustsviten

Efter sex raka förluster är Bik vinnare igen. Jesper Olofsson avgjorde en svängig match i straffläggningen.

Det svängde friskt i Nobelhallen på fredagskvällen.

Mora hade gjorde 2–0 i första perioden, och Bik såg ut att vara på väg mot sjunde raka förlusten.

– Vi var paralyserade och skitnödiga i första perioden. Men vi släppte handbromsen. Budskapet då var att inte fundera på för mycket riktlinjer utan spela ryggmärgshockey, säger Bik-tränaren Lenny Eriksson till Viasat direkt efter matchen.

Och mycket riktigt: I andra perioden gjorde Henrik Larsson och Jesper Olofsson två mål på åtta sekunder till 2–2.

Och i tredje perioden gav Henrik Björklund Bik ledningen med 3–2.

Men Mora vände tillbaka med två mål på på 43 sekunder bara tre minuter från slutet. 3–3-målet efter att domaren Peter Sabelström fått pucken på sig och "frispelat" Patrik Karlkvist.

– Det var lite symptomatiskt. Man tänkte att det var inte vår dag i dag heller, säger Eriksson till Viasat.

Men då klev Carl Berglund fram – och kvitterade bara 17 sekunder efter Moras ledningsmål.

Efter att ha klarat ut ett numerärt överläge i slutet av ordinarie tid och tagit sig igenom en mållös förlängning avgjorde Jesper Olofsson straffläggningen med enda målet.

Mora var nära – Emil Bejmo prickade ribban efter att ha fintat bort Joel Gistedt och Patrik Karlkvist la pucken i stolpen – men Bik kunde till slut kvittera ut första segern på sju matcher.

– Vi vann välförtjänt i straffläggningen. Nyckelordet som vi efterlyst är någon form av trygghet och tro. Ibland är segrarna viktigare än annars, säger Eriksson till Viasat.

Så var matchen: Klicka här eller på länken till höger för att komma till matchrapporten (via förbundets live-rapportering)!