Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Dawoud och Kemppi vann Startmilen

Nasir Dawoud krossade banrekordet och Mikaela Kemppi tog kommandot i långloppscupen när Startmilen avgjordes på lördagen.

Se bildspelet ovan, NA:s fotograf Jonas Classon följde tävlingen.

Eskilstunas Nasir Dawoud, som varit VM-tolva i terränglöpning, tog kommandot direkt när startskottet löd utanför universitetet, och höll undan till seger på nya banrekordet 30.11 när den 31:a upplagan av tiokilometersloppet Startmilen avgjordes på lördagseftermiddagen (dock bara den fjärde upplagan på nuvarande bana, på den gamla har Erik Sjöqvist banrekordet med 29.57).

Örebros VM-orienterare Martin Regborn fick släppa Dawouds rygg direkt, men lyckades behålla Eskilstunalöparen inom synhåll hela vägen och passerade mållinjen bara 18 sekunder bakom, på 30.29. Ett praktfullt personligt rekord på 1,5 minuter. Örebrolöparna Linus Rosdal och Erik Anfält hjälptes åt med dragjobbet och blev trea och fyra på 31.36 respektive 31.39, medan Hälleforslöparen Haben Kidane, som tävlar för Eskilstuna, blev femma på 32.30.

I damklassen blev det spurtduell där örebroaren Mikaela Kemppi, som har totalsegern i länets långloppscup att försvara, besegrade Karlstadslöparen Sofia Ewnert med fem sekunders marginal när hon korsade mållinjen på 35.49 och därmed fick bästa tänkbara start på årets långloppssäsong.

Läs mycket mer i söndagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!