Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildextra: Entreprenörsknep ska uppfylla drömmar

Deltagarna har en gemensam dröm. Att åka från Kopparberg till Örebro, för att gå på Gustavsvik och spela fotboll. På Drömlägret får de lära sig hur de uppfyller drömmen på entreprenörsvägar. Kommer de att lyckas?

Annons

På två veckor

Webb-TV. ska deltagarna lyckas få ihop summan som krävs för att förverkliga drömmen de kommit överens om, för deltagarna själva och dubbelt så många. Tanken är att alla ska kunna ta med var sin kompis.

De ska inte betala något själva, utan ta vara på deltagarnas kompetens, erfarenheter och kontaktnät för att få sponsring.

Lägret, som är öppet för alla barn, pågår under två veckor. Det arrangeras av organisationen Awesome People i samarbete med Ljusnarsbergs kommun. Karin Wouda är här i två roller, dels som Ljusnarsbergs kommuns integrationskoordinator, dels som ordförande i Awesome People.

Hur mycket behöver vi? Hur ska vi få ihop pengar? Vem ska göra vad och när? Hur ska vi marknadsföra oss och vem är vår kund? Karin Wouda ställer frågor och gruppen spånar fram idéer. Kan vi göra ett kalas med inträde? frågar en. Kan vi klippa gräset och få betalt?

– Vi har precis sett att du kan dansa. Varför inte anordna en dansfestival? Använd er kompetens, säger Karin Wouda till Ali Asgar Mohsini. 

Under onsdagen fick deltagarna lära känna varandra genom samarbetsövningar, låta kreativiteten flöda på tårt- och tornbyggartävling, samt fortsätta på handlingsplan och budget.

– Det är roligt med samarbetsövningar och att jag har fått nya kompisar, säger Mohammed Ibrahim from Somalia.

En deltagare som utmärker sig är Yassir Mashar från Syrien. Han räknade ut vad inträde och resa skulle kosta för deltagare och ledare i olika åldrar.

– Sedan hämtade han alla tomburkar i Ungdomens hus, pantade dem och köpte vad som behövs till att göra armband. Nu sitter han och gör dem, för att kunna sälja, berättar Karin Wouda.

Lunchen står praktikanten Mahmoud Deeb för under lägret. På onsdagen fick han hjälp av vännen Jihan Audeh att laga fajita. Han blev nöjd med resultatet.