Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildspecial: Dag med många träffar

Hackvaddagen vid Kyrkan och kyrkskolan har blivit en mötesplats för bygden.

 – Jag tycker att det känns mer och mer familjärt, säger Klas Wetter som är ordförande i Hackvads bygdeförening. Tillsammans med Via bylag har de arrangerat Hackvaddagen i fem år.

Hit kommer lokala utställare och hantverkare. Det går att prova pilkastning, rida på en ponny, titta på veteranfordon, på smedernas hantverk och lyssna på trubaduren Anders Edlund. Och så fika förstås. Kafeet i Kyrkskolan har blivit navet i föreningarnas liv. Här sitter Sten Norell med foton på klasser i Kyrkskolan från 1895 och framåt.

– Många som kommer tycker att det är jättefint om de kan hitta sig själva eller kanske sin mormor och morfar.

Lotta Waernulf från Örebro visar akvareller på väggen med motiv bland anat från Ekåsen.

En guidning av kyrkan bjöd Eva Wetter på. Hon berättade om branden 1902 och om den nya kyrkan som byggdes upp och återinvigdes 1910.

– Många fick skänka saker hit för att det skulle gå ihop, förklarar hon.

Under visningen kommer Berit Nordgren från Vretstorp fram. Hon har med sig en tavla med motiv Hackvads kyrka målad 1942 som hon vill skänka bort.

– Jag har ärvt den av min mamma men vill att den ska komma tillbaka hit.