Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildspecial: Daniel och Catrine köpte hans barndomshem – och renoverade till sin egen stil: "Jag känner huset"

 
Hemma Hos
Visa alla artiklar

Daniel Larsson och Catrine Persson i Lindesberg köpte Daniels stora barndomshem och gjorde om det, efter sin egen stil. Följ med in i ett stilfullt och modernt hem.

Utifrån ser huset ut som ett funkishus med en del runda fönster. Men det är inte riktigt sant. Daniel berättar att huset från början var ett en och ett halvplanshus byggt 1951. Sedan byggde hans pappa ut det 2004 genom att byta ut övervåningen och göra det till ett tvåplanshus.

Själv är Daniel uppvuxen i huset. När hans pappa med sambo skulle lämna huset, nappade han och Catrine. De ville köpa det.

- Jag känner huset, har varit med pappa och gjort många renoveringar, säger Daniel som är snickare.

- Jag tycker det är ett jättefint hus med bra läge, säger Catrine.

De satte igång att planera för hur de ville göra om huset. Allt, hela renoveringen, skulle göras under en månad så det behövdes detaljplanering.

- Jag köpte stora gipsskivor och sågade dem i mindre. Så köpte vi färgprover, målade och ställde upp och kollade vad som blev bra, berättar Daniel.

Köket valde de att planera om helt, några väggar revs och golven på nedervåningen blev utbytta. För att det här skulle fungera fick de beställa det mesta flera månader i förväg. Som alltid blev det mer jobb än de räknat med från början.

- När taket blev målat, syntes att alla spotlights som pappa satt upp hade gulnat. Så vi tog ner alla och målade om. När väggarna målades ljusgrå lyste de gamla kontakterna i en lätt gulnad nyans så de fick bytas ut, berättar Daniel.

Daniel tog ledigt tre dagar i veckan i en månad och ägnade sig åt att förvandla barndomshemmet tillsammans med Catrine som är väldigt inredningsintresserad.

- Det är tur att Daniel och jag har samma stil, säger hon och ler.

Hemmet går i vitt och grått med inslag av svagt blått och grönt. De gråvita väggarna har en färg som kallas lammull. Här och var finns väggar som är grågröna och gråblå. Golven på nedervåningen är parkett, vitlaserad ek. På övervåningen har golven fått ligga kvar.

Resultatet är ett ljust hem med moderna väggfärger, golv och möbler. En del möbler och inredning är ny, annan är ärvd och ytterligare annat har Daniel tillverkat.

Har de några tips till andra som ska renovera hemmet?

- Planera och förbered så att alla färgval, golv och liknande är klart. Tänk också på att sådant som kök kan ha flera månaders leveranstid, tipsar Daniel.

Vill du se mer från deras hem kan du titta på Catrines instagram: catrine93