Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildspecial: Gå, lunka, löp i Rallarrundan

Omkring 230 personer kom till start i måndagskvällens Rallarrundan.

Någon nämner för dålig information till de kommunanställda. En annan att nu när inget tvång finns på de anställda blir det inte av att ge sig ut.

Oavsett orsak: Från att ha varit enkom för Hallsbergs kommuns anställda börjar nu Rallarundan istället allt mer domineras av deltagare utifrån. Ett par från distriktseliten fanns med på startlinjen, men såklart ännu fler vanliga motionärer.

Deltog för första gången gjorde familjen Pettersson från Kumla.

- Vi ska köra ett blandat lagom tempo, säger 12-åriga Wilma och lillasyster Isabelle, 9 år, nickar instämmande. De tränar båda friiidrott i Hallsberg och för en månad sedan sprang Wilma sitt första motionslopp, Stadsloppet i Kumla. Det gick bra, och nu finns även mamma Anette och pappa Christian med ut på banan.

En riktig spurtstrid bjöds det på, där Jonas Rosengren, KFUM Örebro Friidrott segrade på fina tiden 16.58, tätt följd av hemmalöparen Abdi Farah, Stocksätters IF. Bästa kvinna blev Maria Eriksson, IF Start, på tiden 20.18.

- Jag var tyngre i benen nu än under Vårruset, men klart man blir glad som bästa kvinna. Det blir till att fira ikväll!, säger Maria Eriksson mellan många grattiskramar.

Nöjd var även Tobias Fornbrand, Hallsbergs kommun. Innan loppet hade han satt som personligt mål att komma i mål på under 20 minuter- vilket han gjorde med kring en halv minut till godo.

Rallarrundan

Första upplagan av Rallarrundan arrangerades 2004, då av Hallsbergs kommun och som friskvårdsaktivitet åt kommunens anställda.

För två år sedan gick OK Tisaren in i arrangemanget, och loppet öppnades då samtidigt upp för allmänheten.

Loppet har nu blivit Sydnärkes svar på Vårruset där alla kan delta i valfritt tempo.