Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bildspel: Riddar Roger frånFinnerödja kommer på tv

"Arn" har förvandlats till en sex timmar lång tv-serie som börjar sändas i TV4 nästa måndag.
Roger Svensson från Finnerödja var med och spelade riddare i filmerna och ser nu fram emot tv-versionen.

- Jag det känns bra nu har ju alla får chansen att se filmerna. Det är många som har frågat mig om och när de ska komma på tv. Nu blir det ju TV4 som ska sända dem och jag träffade deras filmrecensent Ronny Svensson under inspelningen. De var där och filmade bakgrundsmaterial. Det var roligt att träffa honom, han var verkligen jättestor i verkligheten.

Vad tror du om tv-versionen av filmerna?

- Det här blir ju längre och jag tycker att det är bra om man kan visa mer material, bortklippta scener och så, jag tror det ger publiken en bättre helhetsbild.

Hur mycket var du med?

- Jag var med i huvudgruppen av riddare, så jag fick vara med mycket. Man spelar dessutom både danskar och svenskar i filmens stridsscener, så när man skulle spela dansk fick man försöka att inte bli igenkänd genom att sminka sig, ha en huva över ansiktet eller vända bort huvudet.

Hur var inspelningen?

- Det bästa var i studion vid Trollhättan, där spelade vi in en stor festscen och många ridscener. Men det var även mycket väntan. Under en dag kunde det bli tio timmar sittandes bredvid hästen.

Hur var de andra skådespelarna?

- Jag måste säga att skådespelarena Stellan Skarsgård och Michael Nyqvist verkligen var jättetrevliga i verkligheten. Även Bibbi Andersson, som annars är så sträng i filmen. En dag när vi åt tillsammans på en restaurang sköt Michael Nyqvist ärtor på Stellan Skarsgård. ”Man blir som barn på nytt”, skrattade Stellan. Joakim Nätterqvist som spelar Arn var den enda som gjorde alla ridscener själv. Han är för sjuttsingen uppvuxen med hästar.