Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bilen brann – Marcus oskadd

Näst sista testdagen inför formel 1-säsongen – då började Marcus Ericssons Caterham brinna på banan. Marcus räddade sig dock oskadd ur bilen.

Det var med 49 minuter kvar av fredagens formel 1-test i Bahrain som Marcus Ericssons bil fattade eld.

Det exakta förloppet, och orsaken, är ännu okänt, men branden berodde på en överhettning och släcktes snabbt, och Marcus Ericsson klarade sig oskadd ur bilen.

Brittiska tv-kanalen Sky sports har bilder på släckningsarbetet och på bilen när den bärgas från vägen.

"Ett tekniskt proiblem orsakade en brand som snabbt släcktes och bilen är nu tillbaka i garaget där vi plockar isär den så vi kan identifiera problemet", skriver Caterham-stallet på sitt officiella twitter-konto.

Före branden hann Ericsson med 55 varv, men inte i någon vidare fart. Snabbaste varvet, 1.42,516, var nästan sekunden långsammare än den näst långsammaste föraren på banan och sju sekunder bakom den snabbaste, Force Indias Sergio Perez.

Testet i Bahrain är det sista inför formel 1-säsongen och avslutas i helgen. Ericsson kommer att köra Caterham-bilen på söndag, medan stallkompisen Kamui Kobayashi får lördagen.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan!