Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk efter sista "hemliga" testet: "Väldigt nöjd, aldrig tidigare kört så mycket ..."

Sista officiella testdagen inför WTCC-premiären.
Då slog Volvo av transpondrarna – och bara några få officiella tider meddelades.
Men Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior var nöjd efteråt.
– Väldigt nöjd, både med testerna här på Monza och med hela försäsongen, säger han i ett pressmeddelande.

Annons

Med tre veckor kvar till VM-premiären i Marocko avslutade WTCC, världsmästerskapet för standardbilar, på onsdagen årets försäsongstester på Monza.

LÄS MER: Thed efter första testdagen inför VM-guldjakten: "Bilen känns fantastisk"

Brittiske Citroënföraren Rob Huff var snabbaste både på för- och eftermiddagen, precis som när testerna inleddes på tisdagen, men däremot vet ingen var Volvo stod. Teamet valde nämligen att stänga av transpondrarna på två av tre bilar under både för- och eftermiddagen för att inte bjuda konkurrenterna på någon information.

Argentinaren Nestor Girolami körde med transpondern på under fyra varv på förmiddagen och noterade då fjärde bästa varvtiden, medan Vretstorpsbördige Karlskogaföraren Thed Björk Bang-Melchior hade den påslagen under 32 varv på eftermiddagen men då inte verkade jaga varvtider och i stället var näst långsammast av de nio bilarna som noterade tider. I övrigt körde både Girolami, Björk och Yvan Muller, teamets seniore rådgivare som hoppat in och ersatt Nicky Catsburg under Monzatesterna, utan att notera officiella tider.

LÄS MER (PLUS): Thed om nya stallkompisarna: "Vill återskapa det som jag och Fredrik hade"

LÄS MER (PLUS): Thed Björk ska leda Volvo till dubbla VM-guld 2017 – sedan kan teamet lämna WTCC: "Vill vinna nu"

Men det som sades efteråt var i varje fall positivt.

– Jag är väldigt nöjd, både med testerna här på Monza och med hela försäsongen, säger Thed i ett pressmeddelande, och fortsätter:

– Jag har aldrig tidigare kört så mycket på en försäsong, och det är en nyckel i vår höjda ambition att redan det här året bli världsmästaren. Vi har tagit stora steg framåt jämfört med vår debutsäsong i fjol och även om vi utan tvekan har en tuff säsong framför oss så kommer vi definitivt att komma till Marocko med självförtroende.