Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk överlägsen i första racet

Thed Björk i pole position. Då kunde ingen hota regerande mästaren i första racet på Mantorp.

Fredrik Ekblom, Örebro, hade ett lyckat kval, vann Q1 och fick därmed med sig 25 poäng i sammandraget.

Björk var trea i Q1, men höjde sig och vann Q2 och fick därmed pole position i första racet.

– Jag var arg och missnöjd med mig själv efter Q1 så det blev tändvätska för Q2. Det är så oerhört tight mellan oss däruppe så det är viktigt att starta längst fram, sa Björk efter kvalet i ett pressmeddelande.

I själva racet var Björk helt ohotad. Han fick en bra start och skaffade sig en lucka. Ekblom fick en sämre start, men lyckades ändå få en tredje plats, bakom Fredrik Larsson.

Med tolv varv kvar tvingades säkerhetsbilen in på banan sedan Emelie Liljeström kört av banan. Ett litet hopp för övriga förare att få kontakt med Björk. Men när säkerhetsbilen var färdig ryckte Björk igen och vann tryggt och säkert, trots lite problem på sista varvet..

– Bilen gick fantastiskt bra från början. Perfekt start och sedan bara dra en lucka mot Larsson (Fredrik) för jag vet att han är snabb. Det var skönt att jag lyckades för sedan fick jag några grejer i bilen som gjorde att bilen inte ville växla på sista varvet. Typiskt, haha. Så det blev lite spännande, säger Björk till SVT.

Bakom hade Fredrik Larsson och Fredrik Ekblom en kamp om andraplatsen. Ekblom höll på att ta sig förbi på sista varvet men Larsson lyckades hålla Ekblom bakom sig.

– Jag kände att jag hade honom på gafflen. Men vid hans kritiska tillfällen gick det inte att ligga tillräckligt nära. När jag kom ikapp tappade jag det jag behöde ligga bakom för att göra en riktig attack. Han gjorde inga misstag, tyvärr, säger Ekblom till SVT.

Örebroaren Richard Göransson slutade femma i racet.

Nästa race körs klockan 21.20.