Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk på pallen igen i Marocko – italiensk veteran vann på nytt

Tvåa i lördagens race.
När första tävlingshelgen av WTCR fortsatte i Marocko på söndagen med två race slutade Thed Björk Bang-Melchior femma och trea.

Annons

LÄS OCKSÅ: Thed Björk i pole position – tappade och blev tvåa i WTCR-premiären

Det första racet på söndagen slutade med seger för fransmannen Jean-Karl Vemay. Audiföraren var sekunden snabbare än tvåan, hemmaföraren Mehdi Bennani.

– Jag är riktigt glad. Starten var lite tajt och jag tog en risk eftersom jag ville vinna det här racet för att visa mitt team att de tog rätt beslut att sajna mig. Bilen var verkligen fantastisk och jag hade möjligheten att sluta etta utan några som helst problem, sa Vemay efteråt till WTCR:s officiella hemsida.

Thed Björk låg länge i mitten av fältet men lyckades ta sig upp på en femteplats efter att Rob Huff fått punktering. Och femma blev placeringen i loppet.

Karlskogabon förbättrade sig sedan till det tredje racet där han lyckades köra in som trea. Veteranen Gabriele Tarquini, 56, tog sin andra raceseger för helgen. Italienaren vann även det första loppet i lördags. Tvåa i mål var Björks stallkamrat Yvan Muller. Björk hade länge andraplatsen men tappade den till Muller. Därmed slutade helgen med två pallplatser och en femteplats för Björk.

Nästa racehelg avgörs i Ungern på klassiska Hungaroring 28-29 april.