Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk tog revansch i andra heatet

Fjolårsmästaren Thed Björk fick nöja sig med en niondeplats i första heatet, men tog revansch i det andra då STCC avgjordes i Göteborg.

Annons

Karlskogingen Björk stod i främsta startposition i lördagens andra STCC-heat i Göteborg, och kunde utan problem hålla ledningen från start till mål.

Örebroaren Richard Göransson höll sin andraplats på samma sätt, medan Fredrik Ekblom som kom till Göteborg som totalledare fick problem med bilen i sista stund, och startade inte i heatet.

Fredrik Larsson körde in som femma, och kan därmed lämna Göteborg som ledare i STCC-serien. Larsson har 87 poäng efter två deltävlingar. Thed Björk är ny tvåa med 82 poäng.

När de stora namnen gruffade och knuffades längre bak i fältet, fick Erik Jonsson en ganska enkel resa till sin första seger i STCC.

- Jag hade koll på läget, säger 24-åringen efter lördagens första heat.

Omvänd startordning i första heatet ska göra STCC mera händelserikt, när tidskvalets snabbaste tvingas jaga från positioner en bit ner i fältet.

Det gick sådär på den bitvis trånga banan i Göteborgs hamn. Fyra fordon fick bärgas efter småkrockar eller tekniska problem. Större delen av heatet blev körning i bilkö bakom säkerhetsbil, tills maxtiden var ute. Bara en handfull varv kördes i tävlingsfart. Erik Jonsson, BMW-förare från Trollhättan, var tia i tidskvalet och fick starta först. Han behöll ledningen hela vägen och var strålande glad efteråt.

- Nu är självförtroendet på topp. Men det var det tidigare också, så det är ingen skillnad, säger Jonsson, som är sjua sammanlagt i STCC inför lördagens andra heat.

Thed Björk, som vann tidskvalet, startade starkt från sin tiondeplats. Men så blev han påkörd av Richard Göransson, och sedan hamnade han i trubbel med Emma Kimiläinen. Björk slutade nia och fick bara två poäng.

Desto bättre gick det alltså för Björk i andra heatet som hen ledde från start till mål. (TT)