Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björk utslagen direkt i kvalet

Avancerade inte från Q1.

Annons

I helgen är WTCC i gång igen efter sommaruppehållet. Denna gång hade tävlingarna flyttat över Atlanten till Argentina. Men för Volvoteamet med Karlskogas Thed Björk Bang-Melchior i spetsen blev det ingen lyckad återkomst på jobbet när kvalet avgjordes.

Björk hamnade på 16:e plats och blev därmed utslagen direkt. Han hade behövt vara nästan 1,5 sekunder snabbare för att gå vidare. Han var dock snabbare än stallkamraten Robert Dahlgren som var 17:e, drygt en tiondel bakom. Dahlgren tog tidigare i år över örebroaren Fredrik Ekbloms racingplats i stallet.

"Det var omöjligt att få till rätt inställningar efter att ha missat båda träningarna. Tyvärr började vi arbeta med fel saker och hade inte tid nog att korrigera det. Det är väldigt frustrerande, men vi kan bara lära oss av det och vi kommer att fortsätta kämpa och bygga vidare inför nästa år", säger Thed Björk Bang-Melchior i ett pressmeddelande.