Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björn Åqvist slutar som ordförande i ÖSK – han föreslås ta över: ”Det är läge”

Björn Åqvist har varit ordförande för ÖSK Fotboll i tolv år.
Nu står det klart att han lämnar sin post.
– Jag har varit med under lång tid och känner nu att det är läge att lämna över till nästa ordförande att fortsätta klubbens utveckling, säger Åqvist.

Valberedningen för ÖSK Fotboll lämnade i dag sitt styrelseförslag till årsmötet. Det som sticker ut är att Björn Åqvist slutar som ordförande efter tolv år på posten.

– Jag har varit med under lång tid och känner nu att det är läge att lämna över till nästa ordförande att fortsätta klubbens utveckling. Vi har i dag en stabil ekonomi, en bra organisation med en mycket bra ledning både affärsmässigt och sportsligt. Vi har tagit beslut om en ambitiös och utmanade vision och påbörjat arbetet med att nå den. Det kommer förhoppningsvis att göra ÖSK ännu stabilare, starkare och mer framgångsrik, säger Björn Åqvist till ÖSK:s hemsida.

Även Per Gawelin, som varit ansvarig för fotbollsfrågor i styrelsen, lämnar sin post på grund av tidsbrist i och med ett nytt vd-uppdrag.

Som ny ordförande föreslås Carl Pauly som har ett förflutet som ordförande i Rynninge IK. Till vardags jobbar han som chef och managementkonsult på Mercuri Urval.

– Jag är naturligtvis både stolt och glad över att nomineras till ordförandeposten i en av Sveriges mest anrika fotbollsklubbar. ÖSK har redan en god plattform att stå på, säger Pauly till ÖSK:s hemsida.

Som Gawelins ersättare har den förre ÖSK-tränaren Urban Hammar föreslagits. De senaste sju åren har han verkat som chefsinstruktör på Svenska fotbollförbundet. 2007 var senast han tränade ÖSK då han ersatte sparkade Patrick Walker.

Som ny ledamot föreslås också Mia Spendrup, sedan tio år tillbaka vd för Loka Brunn, Grythyttans gästgivaregård och Måltidens hus

ÖSK håller årsmöte 14 mars.

Valberedningens förslag

Ordförande, 1 år:

Carl Pauly

Nyval ledamöter, 2 år:

Mia Spendrup

Urban Hammar

Omval ledamöter, 2 år:

Efwa Nilsson

Jasmin Benca

Ledamöter med 1 år kvar:

Karin Sliwinska

Kent Norström

Mats Domberg