Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björndahls sköna succédebut – räddade Degerfors med klassmål på övertid

Under Erik Björndahls dryga 20 minuter på planen byttes ledning till underläge.
Men anfallaren fick sista ordet i premiären av superettan.
Örebroaren kvitterade i slutsekunderna – och säkrade en poäng för Degerfors mot Öster.

Annons

71 minuter hade avverkats på Borås arena. Degerfors var i ledning mot Öster, vars hemmapremiär i superettan flyttats från Myresjöhus arena i Växjös inte godkända gräsmatta till plastmotsvarigheten i Västergötland, efter att Oliver Ekroth gjort 1–0 i den 55:e minuten.

Erik Bjöndahl, det profilstarka nyförvärvet från BK Forward, ersatte Alexander "Nutt" Andersson längst upp i banan.

Då repade Öster nytt mod. Fredrik Lundgren utjämnade i den 73:e minuten. Cirka tio minuter senare gav David Johannesson laget ledningen.

Degerfors såg ut att få inleda säsongen med en blytung förlust. Erik Björndahl ville dock annat.

Med 93 minuter på klockan tog sig Kevin Wright fram på kanten. Han fick iväg ett inlägg av vacker karaktär. 27-åringen från Örebro kastade sig fram och nickade till. 2–2 satt bakom Östers målvakt Robin Malmkvist. En Degerforspoäng blev ett faktum i allra sista stund.

Nästa lördag, den 7 april, är det dags för Degerfors första framträdande på Stora Valla när Halmstad kommer på besök.

Återstår att se om det blir någon ny fullträff för Erik Björndahl, som gjorde sina första minuter i seriesammanhang iklädd den rödvita tröjan mot Öster, då.

David Flatbacke-Karlsson