Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnquist får gå: "Det är klart att jag är förvånad"

Tre år som ordinarie ytterback. Men nu får Sköllersta-killen Daniel Björnquist inget nytt kontrakt med ÖSK. "Det kom som en chock", säger 27-åringen.

ÖSK säger sig vilja satsa på spelare från närområdet. Men när Daniel Björnquist kom till ett möte med sportchefen Magnus Sköldmark nyligen fick han en obehaglig överraskning.

– Ja, ehh, jag blev förvånad, kan man väl säga. ÖSK ville förlänga redan i våras, och det är det som har kommunicerats under året. Men när jag kom till mötet fick jag veta att de inte längre ville ha mig kvar.

Fick du någon förklaring?

– Ja, att klubben har två andra högerbackar de vill satsa på. Men inget närmare än så.

De två är Martin Lorentzson, som kom i somras men varit skadad en del under hösten, och Patrik Haginge, som är på väg tillbaka efter att ha dragit av en hälsena.

Men det är Daniel Björnquist som varit förstavalet på högerbackspositionen de senaste två åren. Och året före det var han ordinarie vänsterback.

– Så är det ju, och därför känns det ju lite konstigt. Jag tycker väl att det gått ganska bra, även om jag haft lite problem med skador i år. Jag drog av ett ledband i foten hemma mot Malmö, och var borta i tre veckor. Jag hade rätt ont, men spelade tejpad. Läkarna sa åtta veckor, men jag spelade igen efter tre, eftersom klubben ville det. Vi hade ju flera andra skador.

Hur känner du efter det här beskedet?

– När jag fick det var det lite chockartat. Klart att jag är besviken, men samtidigt är det ju inte säkert att det blivit en fortsättning ändå. Som jag sagt tidigare så finns en del intresse från andra håll, både i Sverige och utomlands. Så jag är inte orolig, det kommer att lösa sig.

– På ett sätt kan det vara bra att flytta på sig. Tror att det kan bli en kick, både på det personliga planet och fotbollsmässigt. Jag vill ju fortsätta utvecklas, säger han.

Vad säger du om ÖSK:s uttalade ambition att satsa på egna spelare?

– Nja, det känns ju lite konstigt med tanke på det. Men jag vill inte kasta skit på någon. Det är deras beslut, jag får acceptera det och gå vidare.

Det är redan december, har du något konkret intresse som känns hetare än andra?

– Inte direkt, och jag känner ingen jättestress. Det är klart att jag vill ha klart något så snart som möjligt, men det viktiga är att det blir rätt.

Daniel Björnquist kommer från Sköllersta, men spelade som tonåring i ÖSK Ungdom. I stället för att flyttas upp i A-truppen i ÖSK blev det spel i BK Forward, varifrån han värvades hem 2013.

De senaste tre åren har "Dajje" startat i 86 av 90 allsvenska matcher. Första och enda allsvenska målet kom den här säsongen.

– Skönt att få det gjort. Jag är ju ganska offensiv, och tycker att jag borde göra fler poäng. Det är det jag mest vill utveckla framöver, säger han.