Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Björnquist: "Går inte att gräva ner sig"

Mot IFK Göteborg hade ÖSK stora bekymmer på kanterna.Och mot IFK Norrköping kan man vänta sig liknande problem.- Vi gjorde en riktig bottenmatch. Vi har analyserat det och gått tillbaka till mycket grunder, säger Daniel Björnquist.

Mot IFK Göteborg stod ytterbackarna för tre assister – dessutom gjordes ytterligare ett inläggsmål efter att Blåvitts mittback Bjärsmyr slagit in bollen i straffområdet. Mot Norrköping kan ÖSK vänta sig ett liknande anfallsmönster. Och med IFK Norrköpings Emir Kujovic kan ÖSK vänta sig en tung pjäs i eget straffområde.

- Det gäller att vi ligger närmare så att vi kan förhindra inläggen och se till att de inte får in bollarna i straffområdet. Sen så handlar det om att vara rejälare och tuffare så de inte får in de bollarna när de väl gör det, säger Daniel Björnquist.

Björnquist tror att hemmafördelen spelar roll i hur matchen artar sig.

- Vi vill ha mycket boll här hemma men Norrköping är ett lag som också vill ha mycket boll. Det blir till att ligga rätt och att ta vara på chanserna som dyker upp. När vi får våra chanser i morgon gäller det att vi sätter bollen i mål, säger Björnquist.

Kan ni ta med er nåt från förra matchen?

- Nej, det var en lagkollaps. Det blir svårt att ta med nåt. Det gäller att gå upp som lag och att börja jobba tillsammans. Vi måste hitta grunderna och jobba tillsammans, då vet vi att vi är svårslagna. Nu handlar det om att hitta tillbaka till dit vi var mot Malmö och matcherna innan.

Hur har du laddat om efter 6-0-förlusten i Göteborg?

- Det var första gången jag förlorat med 6-0 så det var nåt nytt. Det går inte att gräva ner sig utan man får försöka hitta positiva delar och jobba vidare. Jag menar, det är ändå tolv matcher kvar så man måste gå vidare utan att gräva ner sig. Vi måste köra på och köra tillsammans. Det är så man går vidare, säger han.