Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björnquist om debuten: "Drömt om det här"

Premiären mot Halmstad innebar lite extra för ett par ÖSK-spelare.
- Det här ögonblicket har jag drömt om, säger Daniel Björnquist, en av fyra allsvenska debutanter på Örjans vall.

Annons

Vänsterbacken har på ett knappt år nu avverkat tre divisioner. Förra sommaren värvades han från BK Forward och fick omgående stort förtroende som ytterback när ÖSK under hösten klarade av avancemanget från superettan. Mot Halmstad var det dags för nästa nivå – allsvenskan.

- Det här var jätteroligt. En fantastisk känsla att gå in på arenan, ler han efteråt.

- Det var lite nervöst. Men det ska det ju vara för då är man laddad. Jag försökte intala mig själv att det var som vilken match som helst.

Inte nog med att det innebar en ny nivå. Bara ett par dagar innan premiären hade tränaren Peo Ljung bestämt sig för att ändra lagets grundspel från invanda 4-4-2 till 4-3-3. Ingen lång förberedelse för spelarna alltså.

- Det blir ju helt klart lite skillnad. Jag och Haginge på högerbacken kan inte flytta fram lika högt då. Jag kände att jag fick koncentrera mig på defensiven och hjälpa mittbackarna också med lite inflyttningar.

I pausvilan tvingades också förstemålvakten Oscar Jansson att bryta matchen på grund av en skadad axel. In kom unge Jacob Rinne.

- För oss backar flöt det på bra i samarbetet med ”Jacke” också. Han styrde oss bra med sitt snack och dessutom känner jag honom lite från vår tid tillsammans i Forward. Jag tycker han klarade sig kanon, berömmer Daniel Björnquist.

Halmstad hade ändå rätt bra tryck på er?- Ja, men de skapade mest en massa hörnor. Vi står upp bra för varandra och är värda de tre poängen ändå tycker jag.

Halmstads tunge anfallare Gudjon Baldvinsson var den som satte Oscar Jansson ur spel. Han kapade även Patrik Haginge, med gult kort som följd, och knäade Daniel Björnquist rejält i slutskedet.

- Jo, det kändes. Men viktigast var ändå att jag fick undan bollen. Då tänker man inte på att det gör ont också, säger vänsterbacken.

ÖSK:s tre andra allsvenska debutanter var Ayanda Nkili, Jacob Rinne och Sam Mensah. Den sistnämnde byttes in i matchens 90:e minutet.

Sydafrikanen Ayanda Nkili spelade defensiv mittfältare i Peo Ljungs nya 4-3-3-system. En roll som han inte var helt ovan.

- Nej, jag har spelat på tremannamittfält förut. Jag tycker det kändes ganska bra för min del, särskilt i andra halvlek när det blev lite mer ytor, säger han.

Nkili var kanske den ÖSK-spelare som var inblandad i flest tuffa närkamper.

- Dueller är en del av spelet. Jag delade ju också ut några tacklingar så för mig är det inget problem om spelt blir tufft, säger han.

- Jag tycker vi gjorde n bra insats hela laget. Samtidigt vet vi att vi kan förbättra en hel del. Men vi lär oss hela tiden så det ska nog kunna bli ännu bättre framöver.

Annons